نخستین نشست هم اندیشی دیپلماسی ایثار با حضور دکتر کریمی مدیرکل دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر، جمعی از دبیران کل تشکل های شاهد و ایثارگر و اعضای کمیسیون حقوقی و روابط بین الملل تشکل ها و جمعی از مسئولان اداره کل دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر روز شنبه ۲۶ اسفندماه در سالن جلسات اداره کل دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر تشکیل شد .
در این نشست، دکتر اسلام کریمی مدیرکل دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر با اشاره به اینکه با برنامه ریزی صحیح و هدفمند مفهوم «دیپلماسی ایثار» بصورت یک حرکت ملی و بین المللی تجلی می یابد، خاطر نشان کرد: این جنبش فرهنگی توسط پیکره جامعه اسلامی و با هدف گذاری درست صورت می پذیرد که خود نوآوری جدیدی در ترویج و اعتلای فرهنگ غنی ایثار و شهادت است.
دکتر کریمی مفهوم دیپلماسی ایثار را از نیازهای اساسی جامعه دانست و افزود: در تمام جنبههای جامعه و زندگی روزمره ما «ایثار» جاری و ساری است و در بین تمام مردم نهادینه شده و این امر باعث پیشرفت جامعه و کشور در برابر هجمه بزرگ استکبار جهانی و کشورهای حامی آن گردیده است.
مدیرکل دانش پژوهان و تشکل های شاهد و ایثارگر خاطر نشان کرد: شرکت تشکل ها و ngo ها در برنامه ها، مراسم ها و نمایشگاه های بین المللی در کشورهای مختلف دنیا با هدف ترویج دیپلماسی ایثار و تلاش آنها برای حضور فعال و مثمرثمر در این رویداد خارقالعاده و شگفتانگیز است. این رویداد، یک جنبش جهانی و ارزشمند است؛ زیرا یک زبانِ بینالمللی است.
وی تاکید کرد: ما بایستی زمینه ترویج دیپلماسی ایثار را در کلیه ابعاد جامعه و در سطح جهانی فراهم نماییم و این امر مستلزم کار و تلاش مضاعف می باشد.
دکتر کریمی با اشاره به حضور فعال و گسترده تشکل های در سازمان ملل و فعالیتهای بینالمللی افزود: ما بایستی تشکل هایی که صاحب کرسی مشورتی در مجامع بین المللی هستند را افزایش بدهیم؛ چراکه در عرصههای مختلف بین المللی فعالیت داشته و دولتی نیستند و از این حیث میتوانند سرمایه خوبی در موضوعات متفاوت از جمله بحث حقوق بشر باشند.
وی با بیان اینکه در کشور باید نگاه ویژه ای به انجمنها و تشکلهای مردم نهاد انجام شود، اظهار کرد: موضوعاتی وجود دارد که از طریق دیپلماسی عمومی بهتر و سریعتر به نتیجه میرسند و از این حیث تشکل ها میتوانند در خصوص موضوعاتی مثل قربانیان ترور، صلح، حقوق جانبازان و سلاحهای شیمیایی نقش آفرینی کند، هرچند که برای تأثیرگذاری در این رابطه نیازمند تقویت تشکلها برای نقش آفرینی در عرصههای بین المللی هستیم.
در این نشست صمیمی، حاضرین مطالبی در خصوص استفاده بهینه از ظرفیت های انجمن های دارای کرسی مشورتی در سازمان ملل، جایگزینی موضوع تعامل با تقابل در جهانی، اجرایی نمودن مفهوم دیپلماسی ایثار در سطح جهانی، حمایت قانونی و بهره گیری از تسهیلات سازمانها و نهادهای بین المللی برای جامعه شاهد و ایثارگر را مطرح نموده و توجه ویژه به ایثار اجتماعی را مورد تاکید قرار داده و زمینه ترویج دیپلماسی ایثار را در کلیه ابعاد جامعه و در سطح جهانی فراهم نمایند و همچنین در خصوص تبیین مفاهیم دیپلماسی ایثار برنامه ریزی نمایند.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر پیرامون مطالب مطروحه مقرر شد ضمن تشکیل جلساتی با حضور اساتید، صاحب نظران و مسئولان امر، جلسه بعدی در روز ۱۸ فروردین ماه ۹۷ برگزار شود.
همچنین در کمیسیون حقوقی و بین الملل تشکل های شاهد و ایثارگر، سلسله نشست هایی با صاحب نظران حوزه دیپلماسی ایثار و بحث تعامل با انجمن های بین المللی را در دستور کار خود قرار دهند.